8 речей, яких уникають щасливі пари

Читай також

  • «Пишучи вірш, молюся»: поезія семінариста про Україну, Бога та любов підкорила серця тисяч українців
  • Я знаю, точно знаю про що мене спитають на Страшному Суді
  •  У Львові презентували книгу Глави УГКЦ «Бог не покинув Україну»
        • 8 речей, яких уникають щасливі пари

          Нещодавно я спостерігала, як жінка грюкнула дверима машини перед носом чоловіка і нервово помчала в супермаркет. Потім поруч зі мною сиділа пара: чоловік не відводив погляду від телефону увесь час, поки його дружина розповідала про свої побоювання з приводу одного з їхніх дітей. А ще побачила пост у Фейсбуці однієї жінки, в якому вона з обуренням розповідала про свого чоловіка…

          Стосунки — складні, і всі ми робили щось на зразок описаного вище. Дуже часто ми сприймаємо наші подружжя як даність і забуваємо, що хороші взаємини не стаються самі собою — для цього потрібна праця.

          Пропоную вісім речей, яких уникають здорові подружні пари:

          Негативно відгукуватися один про одного в соцмережах

          Тільки 12-річні діти негативно відгукуються про своїх хлопців або дівчат в соцмережах. Це злісний спосіб привернути до себе увагу і випустити пар, тоді як емоційно здорова реакція — поговорити про свої невдоволення з другою половиною у відповідний час. Не намагайтеся залучити інших на свою сторону в соцмережах  будь-де.

          Робити пріоритетом свою кар’єру, а не взаємини

          Кар’єра — дійсно важлива. Але якщо ви намагаєтеся рухатися у всіх можливих напрямках, то в підсумку обов’язково щось втратите і чомусь приділите менше уваги. Чимось в житті доведеться пожертвувати. Але ваша мета — переконатися, що це не є ваші взаємини. Ви завжди можете знайти іншу роботу, але у вас тільки один шанс побудувати міцні стосунки на все життя з коханою людиною.

          Проводити весь свій «спільне час» з різними гаджетами

          Звичайно ж, буде безліч випадків, коли ви перебуватимете разом і користуватиметеся різними технологіями, але здорові пари знають, як відкласти телефони і комп’ютери, вимкнути телевізор і провести якісно спільний час. Здорові пари не перевіряють фейсбук під час вечері. Ми з чоловіком завели правил: щовечора після роботи відкладати телефон в сторону, щоб ні на що не відволікатися під час вечері або спільно проведеного часу.

          Уникати складних тем

          Якщо ви не можете спілкуватися на складні теми, це означає, що у вас відсутній тісний зв’язок. У шлюбі бувають досить непрості періоди, коли разом доводиться приймати складні рішення. МДля вас не може бути табуйованих тем.

          Карати один одного

          Покарання часто виражається в мовчанні, відмову в сексі або проявах любові. Здорові пари знають, коли під час сварки добре зупинитися, а також вміють миритися і знаходити рішення.

          Чи не прощати

          Стосунки ґрунтуються на прощення. Ви не можете підтримувати здорові відносини без вміння і готовності пробачати. Навіть у найідеальніших, на перший погляд, стосунках, є моменти, коли треба пробачити чи попросити пробачення.

          Завжди говорити «так»

          Здорові пари мають певні рамки — в родині, з друзями і один з одним. Якщо я багато часу проводила на роботі протягом тижня, а мій чоловік просить мене зустрітися з друзям в п’ятничний вечір, то хто винен в тому, що я розлютилася на нього по дорозі додому, бо не хотіла нікуди йти? Я сама. Здорові пари знають свої обмеження, вміють просити про допомогу і розуміють, що «ні» в певних питаннях — це остаточна відповідь.

          Кидати рушник на ринг

          Здорові пари не здаються, коли все складно, навіть якщо дійсно важко. Якщо ваша друга половина важлива для вас, то ви все пройдете. Для здорових пар все кинути — це не вихід і не вирішення.

          Переклад Наталії ПАВЛИШИН

           

          Читай також

        • «Пишучи вірш, молюся»: поезія семінариста про Україну, Бога та любов підкорила серця тисяч українців
        • Я знаю, точно знаю про що мене спитають на Страшному Суді
        •  У Львові презентували книгу Глави УГКЦ «Бог не покинув Україну»
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"